In de kijker : Bettina Ducat

Bettina Ducat, Managing Director van La Financière de L’Echiquier (LFDE) heeft afgelopen woensdag in Parijs de Asset Manager Leader Award 2021 in ontvangst mogen nemen. Na een succesvolle carrière bij AXA IM werd ze in 2020 aangesteld als Managing Director van LFDE. Eén jaar later valt ze dus al in de prijzen. Het ideale moment om deze Franse ‘Power Lady’ kort aan jullie voor te stellen.

Biografie. 

Bettina Ducat studeerde af aan de universiteit van Lyon om nadien nog een Master International Management te behalen aan de gerenommeerde University of St. Gallen (Zwitserland). Met de nodige diploma’s op zak startte Bettina haar beroepscarrière in 2001 als strategisch consultant voor Accenture (Multinational gespecialiseerd in IT-services en consulting). In 2006 maakte ze de overstap naar AXA Investment Managers waar ze in 2014 wereldwijd verantwoordelijke werd van het departement productontwikkeling en distributie voor professionele klanten. In 2018 werd Bettina lid van de Raad van Bestuur binnen AXA IM.

Doelstellingen.

Het was met de nodige fierheid dat La Financière de L’Echiquier in 2020 het nieuws bekend maakte. Haar takenpakket en doelstellingen zijn duidelijk. Zo werd ze voorgesteld als de juiste vrouw op de juiste plaats om mee te zorgen voor de internationalisering van het LFDE-merk. Hiervoor zal ze onder andere nauw samenwerken met Olivier de Berranger, directeur vermogensbeheer. (voor meer info: https://connect-ed.be/nieuws/350-2021-06-01)

LFDE.

De prijs die Bettina in ontvangst mocht nemen kwam niet uit de lucht gevallen. Na opnieuw een zeer sterk jaar steeg het kapitaal onder beheer bij de Franse vermogensbeheerder voor het eerst boven de 15 miljard euro. En dit juist in het jaar waarin LFDE zijn 30 jarig bestaan mag vieren. Op die manier is La Financière de L’Echiquier uitgegroeid tot één van de belangrijkste onafhankelijke vermogensbeheermaatschappijen binnen Frankrijk.

 

 

Connect Portfolio's.

Sinds oktober 2020, en na een grondige screening van de markt, kozen wij met Connect BV om een nauwe samenwerking op te zetten met LFDE. Al snel bleek dat we beiden dezelfde normen en waarden deelden. Hun expertise, maatwerk en uitgesproken ambitie om een langdurig partnership aan te gaan hebben hierbij de doorslag gegeven. Een schot in de roos tot dusver, want met een belegd kapitaal van 70 miljoen euro binnen de Connect portfolio’s hebben we alvast onze start niet gemist. 

 

Rendementen aandelenbeheer LFDE (25.11.2021):

 

 

Redactie: Mathias Mortier (Connect) 

 

 

 

 

Disclaimer: De prestaties uit het verleden houden geen voorspelling in met betrekking tot de toekomstige prestaties. Bovenstaand artikel vertaalt de visie van Connect BV en vormt noch een aanbod om in te schrijven, noch een beleggingsadvies.

 

 

 

Related Articles