mei 06 - 2022

Wekelijkse update - 06.05.2022

La Financière de L’Echiquier staat voor het 5e opeenvolgende jaar in de top 5 van de ‘Alpha League Table 2022'. Na 3 opeenvolgende jaren aan de absolute top nemen ze dit jaar de 4de plaats voor hun rekening.


Het begrip alfa wordt in de financiële wereld gebruikt als een prestatiemaatstaf en geeft aan wanneer een portfoliomanager erin slaagt het marktrendement te overstijgen.


Belangrijk bij het opmaken van de ranking is dat er gekeken wordt naar het behaalde rendement, maar dit steeds in verhouding tot de genomen risico’s. Daarnaast wordt ook de duurtijd van de ‘outperformance’ in rekening gebracht.

Wekelijkse update - 6 mei

Bettina Ducat, algemeen directeur van La Financière de L’Echiquier verwoordt het als volgt:

‘Deze rangschikking onderscheidt de duurzaamheid voor wat betreft het genereren van meerwaarde door het managementteam van La Financière de L’Echiquier en beloont ons streven naar uitmuntendheid en de hoge normen die we hanteren.’


LFDE behaalde afgelopen jaar een gemiddelde alfa van 2,02% en verhoogde bovendien zijn frequentie naar 55,94%.

Connect Portfolio's:

Sinds oktober 2020 is LFDE partner geworden van Connect als discretionair beheerder van onze Connect Portfolio’s. We delen hierbij dezelfde passie: elke dag op zoek gaan naar de best mogelijk oplossingen voor onze klanten. Door de vele tussentijdse contacten en (intens!) overleg slagen ze erin om onze visie en die van onze klanten om te zetten in de praktijk. We willen onze klanten dan ook in alle mogelijke omstandigheden gemoedsrust bieden door te streven naar een hoger dan gemiddeld rendement met een lager dan gemiddeld risico. Bovenstaande bekroning ligt dan ook perfect in lijn met deze vooropgestelde strategie. Proficiat LFDE!

Bron : www.lfde.com

Ook binnen uw interesses

alle nieuwsberichten

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren.

Voorkeuren