mei 02 - 2024

Onze belangrijkste klant, is onze bestaande klant!

Connect werd in 2021 opgericht door Charlotte Van Den Branden en Mathias Mortier. Met een duidelijke visie: Klanten helpen om oplossingen te vinden die efficiënt en doeltreffend zijn in functie van hun persoonlijke financiële doelstellingen. Met een no-nonsens aanpak begeleiden en adviseren we dagelijks families en ondernemers. Complexe financiële situaties zijn ons niet vreemd en ook de overdracht naar een volgende generatie wordt vaak aan ons toevertrouwd.

CONNECT 3720

Connect als vertrouwenspersoon

Binnen Connect hechten we heel veel belang aan de opbouw van een lange termijnrelatie met onze klanten. De klant komt steeds op de eerste plaats. Dat betekent : één aanspreekpunt voor klanten, continuïteit en bereikbaarheid. Vanzelfsprekende dingen zou je denken? Fusies en overnames hebben ertoe geleid dat bankiers en verzekeringsmakelaars zijn gaan vervreemden van hun klanten. Wie heeft er op vandaag nog het rechtstreeks telefoonnummer van zijn financieel adviseur? Binnen Connect houden wij het aantal klanten bewust beperkt. We focussen ons op de klanten waar we toegevoegde waarde aan kunnen bieden. Er is geen samenwerking mogelijk als men elkaar niet vertrouwt. Dit kan alleen door eerlijk en transparant met elkaar te communiceren.

Connect als onafhankelijk adviseur

We bieden niet alleen financiële begeleiding aan, maar ook fiscale, juridische en administratieve ondersteuning. Connect wordt ingeschakeld als onafhankelijke partij om klanten overzicht en inzicht te bieden omtrent hun familiaal en professioneel vermogen. We maken een inventaris van de verschillende componenten van dat vermogen en gaan het vervolgens waar nodig optimaliseren. Voor de invulling van het advies zoeken we steeds naar de beste partijen in de verschillende niches. We vertrekken altijd van een wit blad en gaan vervolgens op maat gemaakte oplossingen uittekenen die passen bij de lange termijn doelstellingen van onze klant.

Verkeerde perceptie

Als we één grote wens hebben, dan is het om ‘de perceptie te updaten met de werkelijkheid’. Dat is niet omdat de huidige perceptie ongunstig is, integendeel zelfs. Nog te vaak denken mensen dat wij er enkel zijn voor 'heel rijke' families. Dat klopt niet. Een ander struikelblok voor Connect om makkelijk onder de aandacht te komen, is het ontbreken van een kantorennetwerk. Banken hebben dat wel.

Het dient wel gezegd: zodra mensen met ons rond de tafel zitten en onze manier van werken leren kennen, zijn ze vaak zeer gecharmeerd door onze werkwijze en worden ze ook klant. Connect heeft niet de intentie om de grootste te zijn, maar wel om uitmuntendheid na te streven op alle vlakken. We spenderen omzeggens geen tijd en geld in marketing, maar we spenderen wel des te meer tijd aan onze klanten.

Geen klassiek vermogensbeheer

Bij ons geen complexe (bank)producten of een instapdrempel van 500.000 euro. We zijn er ook voor wie geen miljoenen euro’s heeft. Ons DNA verschilt dan ook heel sterk van dat van klassieke banken. In oktober 2020 startte Connect een samenwerking met de Franse vermogensbeheerder LFDE. Op die manier bekleden we een unieke positie. Zo bieden we een vermogensbeheer aan dat in België niet op de radar staat. Onze sterkte is dat we vooraf heel veel analyses hebben gedaan. Hierdoor hadden we snel door dat het overgrote deel van de actief beheerde beleggingsfondsen bij onze klanten het op lange termijn niet goed hebben gedaan. Al zeker niet beter dan de markt. Eén van de redenen zijn de hoge kosten en het gebrek aan flexibiliteit (‘themafondsen’).

Vanuit die vaststelling bestaat de kern van onze modelportefeuille uit uit passieve beleggingsinstrumenten (zogenaamde ‘trackers’), aangevuld met een zorgvuldige selectie van actief beheerde posities (‘stock picking’). Onze ambitie is dan ook om een hoger rendement te bieden dan het klassieke fondsenaanbod dat bij veel mensen nog in hun portefeuille zit.

Wenst u meer te weten te komen of een zicht te krijgen op wat wij voor u kunnen betekenen, twijfel dan zeker niet om contact met ons op te nemen!

Redactie: Mathias Mortier & Charlotte Van Den Branden - Bestuurders BV Connect

Ook binnen uw interesses

alle nieuwsberichten

Lees nieuwsbericht

Connect app 2

Ontdek Connect Online en de Connect app

mei 02 - 2024

Nieuws uit de markt - balans eerste kwartaal 2024

april 23 - 2024

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren.

Voorkeuren