juli 07 - 2023

La Financière de l'Échiquier is 100% eigendom van LBP AM

Brussel, 04.07.2023 ǀ La Banque Postale kondigt vandaag aan dat LBP AM de overname heeft afgerond van La Financière de l’Échiquier (LFDE), een van de toonaangevende Franse ondernemingen op het gebied van vermogensbeheer. LBP AM bezit nu 100% van LFDE. De transactie, die is goedgekeurd door de Autorité des Marchés Financiers en de Autorité de la Concurrence, creëert een belangrijke speler op het gebied van op overtuiging gebaseerd vermogensbeheer in Frankrijk en Europa.

LFDE aangepast

Een ambitieuze groeistrategie

Met een totaal beheerd vermogen van € 67 miljard tegen eind 2022 en drie erkende merken – LBP AM, Tocqueville Finance en LFDE – zal de nieuwe entiteit een leider creëren op het gebied van op overtuiging gebaseerd vermogensbeheer en duurzame beleggingen in Europa.

Het aanbod van producten en diensten zal aanzienlijk worden uitgebreid door het complementaire karakter van de strategieën, waardoor het mogelijk wordt om alle soorten klanten een uitgebreid assortiment open-end producten en specifieke oplossingen te bieden, zowel voor beursgenoteerde activa (aandelen, multi-assets, absolute return vastrentende waarden) als voor niet-beursgenoteerde activa (infrastructuur, bedrijfsobligaties, vastgoed en private equity).

De nieuwe groep onderscheidt zich door zijn expertise op het gebied van duurzame beleggingen, gebaseerd op complementaire instrumenten en methodologische benaderingen. Het aanbod omvat een breed scala aan duurzame beleggings- en impactproducten, die op maat gemaakte oplossingen bieden voor de specifieke ESG-behoeften van klanten.

Het doel van dit gedurfde project is om de distributie naar institutionele, zakelijke, particuliere en IFA-klanten te versnellen. Deze ontwikkelingsstrategie zal gebaseerd zijn op de distributiekanalen van de drie entiteiten in Frankrijk en op de invloed die LFDE heeft opgebouwd in Europa – Duitsland, Oostenrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Italië, Spanje en Portugal.

Dankzij de steun van LBP AM-aandeelhouders La Banque Postale en Aegon Asset Management zal dit grote project kunnen rekenen op een langetermijnengagement en middelen die ons in staat zullen stellen om de uitdagingen van de vermogensbeheersector aan te gaan en een robuuste groei op lange termijn te garanderen.

Voorgestelde fusie tussen Tocqueville Finance en LFDE in 2024

De vele complementaire kenmerken van Tocqueville Finance en LFDE zijn krachtige groeimotoren, waardoor we de fusie van Tocqueville Finance en LFDE, binnen LFDE, overwegen voor begin 2024.

Door deze fusie(*) ontstaat een toonaangevend, op overtuiging gebaseerde beheerder die zich richt op aandelenstrategieën met een hoge toegevoegde waarde en in alle marktsegmenten, met een vijftigtal beheerders en analisten onder leiding van de respectievelijke CIO’s van LFDE en Tocqueville Finance. Dit team wordt een van de grootste op de Parijse beurs.

Het aldus gevormde “nieuwe LFDE” profiteert van een gemeenschappelijk DNA – innovatie, flexibiliteit, toewijding aan duurzame financiering – maar kan ook zijn voordeel halen uit de onderscheidende sterke punten van elk van de entiteiten en zijn klanten een scala aan strategieën en stijlen bieden met een zeldzame diepgang op het gebied van het beheer van aandelenovertuigingen.

Samengevat

  • Met haar drie erkende merken – LBP AM, Tocqueville Finance en LFDE – positioneert de nieuwe entiteit zich als Europees leider op het gebied van multi-specialistisch vermogensbeheer en duurzaam beleggen. Het geconsolideerde beheerde vermogen bedroeg eind december 2022 € 67 miljard.
  • Ze zal haar klanten een uitgebreid productengamma bieden dat een breed spectrum van beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde activa dekt en financiële en niet-financiële prestaties combineert.
  • Met de steun van haar langetermijnaandeelhouders – La Banque Postale en Aegon Asset Management – zal de nieuwe entiteit een ambitieuze groeistrategie implementeren, gedreven door een sterke inzet op investeringen en gebruikmakend van de reeds aanwezige teams.

Disclaimer

La Banque Postale en LBP AM werden bij deze transactie geadviseerd door Clifford Chance, Centerview Partners, The Boston Consulting Group en Caurus Partners.

(*)Onder voorbehoud van goedkeuring door de Autorité des Marchés Financiers.

Bron: LFDE https://www.lfde.com/

Ook binnen uw interesses

alle nieuwsberichten

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren.

Voorkeuren