september 12 - 2022

La Financière de l'Echiquier
valt opnieuw in de prijzen

GPF 22

LFDE opnieuw meermaals bekroond tijdens de Grands Prix de la Finance 2022.

De nieuwste editie van de Grands Prix de la Finance beloont opnieuw onze partner La Financière de l'Echiquier (LFDE). Deze prijzen worden uitgereikt door een jury van 40 experts die representatief zijn voor de markt. Tijdens de 2022-editie won LFDE voor het tweede achtereenvolgende jaar de eerste plaats van beheermaatschappijen die tussen de 5 en 15 miljard euro beheren.

Een selectie van de ontvangen onderscheidingen:

  • Echiquier Agenor SRI Mid Cap Europe (1), 1e in de categorie Small en Mid Cap Europe
  • Echiquier Impact et Solidaire (2), 1e in de categorie Solidariteitsfonds
  • Echiquier Artificial Intelligence (3), 1e in de categorie Technologie
  • Echiquier Major SRI Growth Europe (4), 2e in de categorie Europe Growth Equity


Wat de LFDE-teams betreft, won het team onder leiding van Jean-Georges Dressel, CGP & Exchequer Club Commercial Director, al op het podium in 2021, de 1e plaats in de categorie Commercial Team. Coline Pavot, Head of Responsible Investment Research, is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot 3e ESG-persoonlijkheid van het jaar.
Ten slotte ontving de Primonial Group Foundation de 2e prijs in de categorie Filantropisch Initiatief van het Jaar.

Bron: LFDE.com

(1) Het fonds belegt voornamelijk in aandelen en is voornamelijk blootgesteld aan het risico van kapitaalverlies, aan aandelenrisico, aan het risico dat gepaard gaat met beleggingen in aandelen met een kleine en middelgrote kapitalisatie en aan discretionair beheerrisico.
(2) Het fonds belegt voornamelijk in aandelen en is voornamelijk blootgesteld aan het risico van kapitaalverlies, discretionair beheerrisico, aandelenrisico en het risico dat gepaard gaat met beleggingen in small- en midcap-aandelen.
(3) Het fonds belegt voornamelijk in aandelen en is voornamelijk blootgesteld aan het risico van kapitaalverlies, aandelenrisico, valutarisico en risico verbonden aan discretionair beheer.
(4) Het fonds belegt voornamelijk in aandelen en is voornamelijk blootgesteld aan het risico van kapitaalverlies, aandelenrisico, discretionair beheerrisico en renterisico.

Voor meer informatie over de kenmerken, risico's en kosten van de fondsen, nodigen wij u uit om de regelgevende documenten (prospectussen in het Engels en Frans en DICI in de officiële talen van uw land) te lezen die beschikbaar zijn op onze website www.lfde.com.

Redactie: Mathias Mortier

Ook binnen uw interesses

alle nieuwsberichten

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren.

Voorkeuren