Finalisten Awards 2021 Morningstar

Morningstar heeft de finalisten voor de Morningstar Awards België bekendgemaakt.

Voor het beste Belgische aandelenfonds zijn twee kandidaten geselecteerd: het AXA B. Fund Equity Belgium en Rivertree Equity - Belgium R Eur Cap fonds. Het in in het volatiele jaar 2020 behaalde rendement bedroeg respectievelijk -0,52 en -4,60 procent. Op vijfjaarsbasis hebben deze twee finalisten een geannualiseerd rendement behaald van respectievelijk 5,12 en 2,57 procent.

Er zijn in totaal vijf categorieën waarin een Award te winnen is: naast het ‘Beste Belgische aandelenfonds’, is dat het ‘Beste EUR Allocation Fonds’, het ‘Beste EUR Fixed Income Fund’, het 'Best Europe Equity fund’ en tot slot het ‘Best Global Equity Fund’.

Bij de selectie van de winnaar die de Morningstar Award uitgekeerd krijgt, wordt niet alleen gekeken naar de prestaties in het afgelopen kalenderjaar, maar wordt ook het trackrecord van de fondsen over de afgelopen vijf jaar meegewogen. De reden is dat voor Morningstar de consistentie van de performance een grote rol speelt. Daarbij wordt ook het genomen risico meegenomen.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar de beste fondsenhuizen op het terrein van aandelen, obligaties en beste algemene fondshuizen.

Voor deze laatste prestigieuze Award zijn genomineerd Capital Group, Neuberger Berman en T. Rowe Price.

Bij het beste fondshuis voor aandelen zijn als finalist uitgekozen: Financière de l'Echiquier, Lyxor en Neuberger Berman.

Bij het beste fondshuis voor obligaties gaat de strijd tussen Capital Group, Fidelity en Janus Henderson.

Op 18 maart aanstaande kennen we de winnaars. 

Wordt vervolgd... 

 

Bron: investmentofficer.be 

 

 

 

 

Related Articles